Μεταφράσεις Θεσσαλονίκη

Διερμηνευτικό Μεταφραστικό Κέντρο
Μεταφράσεις Διερμηνείες Κανταρτζή Ιωάννα & ΣΙΑ Ο.Ε

 
More Website Templates @ TemplateMonster.com. April 16, 2012!

Το Διερμηνευτικό Μεταφραστικό Κέντρο ιδρύθηκε το 1988. Ιδιοκτήτρια του Διερμηνευτικού Μεταφραστικού Κέντρου είναι η κυρία Τζένη Κανταρτζή Λούστα, πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας του Ludwig Maximilian Universität του Μονάχου.

Την εποχή που ιδρύθηκε το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη υπήρχε μεγάλη ανάγκη για επαγγελματίες διερμηνείς. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλες τις ανάγκες του χώρου τις κάλυπταν, στην καλύτερη περίπτωση, διερμηνείς που ερχόταν από την Αθήνα ή άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με τη διερμηνεία, παρά απλώς ήξεραν καλά μια ξένη γλώσσα. Το αποτέλεσμα πολλές φορές ήταν καταστροφικό. Και μπορεί σε κάποια κοινωνικοπολιτικά συνέδρια να έβγαινε κάποιο νόημα, στα ιατρικά ή στα άκρως επιστημονικά συνέδρια όμως οι σύνεδροι γελούσαν με την ψυχή τους. Έτσι η άποψη που επικρατούσε ήταν ότι διερμηνεία ποιότητας δεν υπάρχει.

Αυτήν ακριβώς την άποψη προσπάθησα να καταρρίψω δημιουργώντας ομάδες εξειδικευμένων διερμηνέων. Οι συνεργάτες μου και εγώ κάναμε μεγάλο αγώνα. Στην αρχή όλοι μας αντιμετώπιζαν με κάποια επιφυλακτικότητα. Σιγά σιγά όμως με πολύ διάβασμα και προσπάθεια καταφέραμε το ακατόρθωτο. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εκείνη την εποχή με εμπιστεύτηκαν. Τώρα πια μας καλούν σε ιατρικά και επιστημονικά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα.